🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 500 g filety z lososa bez kůže
- sůl
- 1 limetka
- 2 mrkve
- 250 g bílého chřestu
- 200 g lusků sladkého hrášku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 200 ml 31% smetany
- 1 lžička nasekané hladkolisté petržele
- mletý černý pepř
🥘 Postup přípravy
1. Filetu nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme šťávou z limetky a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme odležet.
2. Mezitím očistíme mrkev, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a pokrájíme šikmo na menší kusy. Hráškové lusky omyjeme, odstraníme konce stopek a překrájíme.
3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme mrkev a po 2 minutách vaření přidáme chřest. Vaříme další 3 minuty. Nakonec přidáme lusky a vaříme poslední minutu.
4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme lososa. Přendáme ho na talíř a do pánve nalijeme smetanu. Přivedeme ji varu, přidáme povařenou zeleninu a petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme kousky opečeného lososa a společně prohřejeme. Podáváme s čerstvým pečivem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/zeleninove-ragu-s-lososem.A190814_143002_jpz-recepty_pet








Napsat komentář