Zeleninové ragú s lososem

, , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 500 g filety z lososa bez kůže
  • 1 limetka
  • 2 mrkve
  • 250 g bílého chřestu
  • 200 g lusků sladkého hrášku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 200 ml 31% smetany
  • 1 lžička nasekané hladkolisté petržele
  • mletý černý pepř

🥘 Postup přípravy

1. Filetu nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme šťávou z limetky a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme odležet.

2. Mezitím očistíme , podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na plátky. oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a pokrájíme šikmo na menší kusy. omyjeme, odstraníme konce stopek a překrájíme.

3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme mrkev a po 2 minutách vaření přidáme chřest. Vaříme další 3 minuty. Nakonec přidáme lusky a vaříme poslední minutu.

4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme lososa. Přendáme ho na talíř a do pánve nalijeme smetanu. Přivedeme ji varu, přidáme povařenou zeleninu a . Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme kousky opečeného lososa a společně prohřejeme. Podáváme s čerstvým pečivem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *