🕒 Doba přípravy: 1 hod.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 hod.
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.

🍓 Ingredience

  • 6 žloutků a 3 (dejte do chladu)
  • trocha soli
  • 110 g krupicového cukru
  • 500 g
  • sklenka dezertního vína
  • 250 ml vlažné silné uvařené kávy, překapané nebo instantní
  • 30 cukrářských piškotů
  • 200 g tmavé čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce kakaa na posypání dezertu

🥘 Postup přípravy

1. s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.

2. Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku. Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *