🕒 Doba přípravy: 1 hod.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 hod.
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.
🍓 Ingredience
- 6 žloutků a 3 bílky (dejte do chladu)
- trocha soli
- 110 g krupicového cukru
- 500 g mascarpone
- sklenka dezertního vína
- 250 ml vlažné silné uvařené kávy, překapané nebo instantní
- 30 cukrářských piškotů
- 200 g tmavé čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce kakaa na posypání dezertu
🥘 Postup přípravy
1. Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.
2. Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku. Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/danuscino-svestkove-tiramisu








Napsat komentář