🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Krevety v kabátku z pivního těstíčka budou hitem každé party!
🍓 Ingredience
- 12 velkých tygřích krevet, oloupaných, s ocásky ponechanými, zbavených střívka
- hladká mouka na obalování
- rostlinný olej na smažení
- vločková sůl a čerstvě mletý pepř
NA PIVNÍ TĚSTÍČKO
- 75 g hladké mouky
- 75 g kukuřičného škrobu (např. maizeny)
- 1 velké vejce
- 180 ml světlého piva
🥘 Postup přípravy
1 Nejprve si připravte citronovou majonézu. V míse smíchejte žloutek, citronovou šťávu, ocet a hořčici, osolte a šlehejte cca 30 sekund. Pak za stálého šlehání opatrně po malých dávkách přilévejte olej, po pár minutách vám vznikne hustá majonéza. Dochuťte solí, případně ještě pár kapkami citronové šťávy, citronovou kůrou a nasekaným estragonem. Nechte vychladit v lednici.
2 V míse smíchejte mouku a škrob, uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce a vlijte pivo. Od středu ke krajům umíchejte hladké těstíčko. To nechte pár minut odležet v chladničce. Mezitím očištěné krevety obalte v mouce.
3 V hluboké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Krevety jednu po druhé namáčejte v připraveném těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte cca 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou sběračkou na papírovou utěrku, která vsákne přebývající tuk. Na talíři dochuťte vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s citronovou majonézou
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recepty/krevety-v-pivnim-testicku-s-citronovou-majonezou








Napsat komentář