🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Mouku smíchejte s cukrem a solí. Poté přidejte kokosový olej a vodu. Vše pořádně promíchejte a vypracujte ze směsi hladké těsto. Dle potřeby ještě přidávejte mouku, ale zase ne moc, jen pro snazší zpracování. Těsto vložte do sáčku či omotejte fólií a nechce 1 hodinu odležet v lednici.
Poté si těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte a vytvarujte do kruhu. Poté skládejte cca 1 – 1,5 cm od okraje ovoce – já střídala půlené třešně a borůvky. Kraje těsta opatrně přehněte na okraj k ovoci a vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem.
Na plechu ještě galettky dotvarujte a okraje potřete vyšlehaným vejcem. Pečte dozlatova cca 30 minut při 160 °C.








Napsat komentář