Klasické vaječné smaženky

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné

🍪 Popis

Oblíbená svačina z nádražních bufetů nebo super rychlá večeře ze surovin, co máte doma? Řeč je v obou případech o klasické vaječné smažence, na kterou nejspíš ani nepotřebujete recept, ale jako inspirace se vám možná bude hodit. Já si ji například od focení dělala už třikrát!

🍓 Ingredience

Na smaženku (můžete přidat i lžíci strouhanky)

  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • a pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 krajíc chleba
  • 1 lžička plnotučné

Dle chuti

  • čerstvá
  • sterilované okurky
  • petrželka

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Vajíčko osolte a opepřete a prošlehejte s nastrouhaným sýrem. Já dala čedar, ale do smaženky můžete zužitkovat v podstatě jakýkoli tvrdý , Gran Moravia, , goudu… Někdo přidává i strouhanku, ale proč si dávat chleba se sušeným pečivem, že?

Krok 2: Na troše másla či oleje z obou stran opečte malou omeletku, kterou přehněte a položte na (nejlépe také opečený) potřený hořčicí.

Krok 3: Dle chuti obložte kyselými okurkami, petrželkou a jakoukoli čerstvou zeleninou nebo třeba cibulí a ihned podávejte.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/klasicke-vajecne-smazenky-64886




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *