🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 2 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Osvěžující panna cotta bude kvůli čerstvému kokosu ještě mnohem lahodnější než ve své klasické podobě. A díky mučence získá originální exotický nádech.

🍓 Ingredience

  • 70 g kokosu
  • 500 ml 30% smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 3 plátky plátkové želatiny
  • 2 mučenky

🥘 Postup přípravy

01.
Želatinu vložte do mističky se studenou vodou a nechte 15 minut nabobtnat.
02.
Mezitím čerstvý (bez tuhé hnědé slupky) nastrouhejte najemno. Stranou si můžete nakrájet pár plátků na ozdobení.

03.
V hrnci smíchejte smetanu s nastrouhaným kokosem, cukrem a vanilkovou pastou. Pastu můžete nahradit pravou vanilkou. Smetanu lze zase vyměnit za z plechovky, ale při tuhnutí se s největší pravděpodobností stane, že se tučná část oddělí a vytvoří nahoře tuhou vrstvu. Směs zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vložte do smetany. Míchejte metličkou, dokud se želatina nerozplyne.
04.
Směs nalijte do skleniček a nechte vychladnout. Uložte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat.

05.
Panna cottu můžete servírovat přímo ve skleničkách. Pokud ji chcete překlopit na talířek, ponořte skleničku na chvíli do teplé vody. Dezert ozdobte semínky z mučenky a pár plátky kokosu.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-sladke-nepecene-dezerty-kokosova-panna-cotta-s-mucenkou-85703




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *