🕒 Doba přípravy: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 8 porcí
🍓 Ingredience
Těsto:
- mouka 280 gramů (hladká)
- máslo 180 gramů (pokojové teploty)
- cukr krupice 80 gramů
- vejce 1 kus
🥘 Postup přípravy
1. Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte ho v ledničce aspoň půl hodiny odležet.
2. Těsto rozdělte přibližně na třetiny. Dvě třetiny rozválejte na asi půlcentimetrový plát a vyplňte jím koláčovou formu o průměru 20 cm. Dobře vmačkejte do okrajů.
3. Koláč posypte nastrouhanou čokoládou, vrstvou ostružin a cukrem (nebo polijte medem).
4. Povrch koláče pokryjte mřížkami vytvořenými ze zbylé třetiny těsta. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
☕️ Poznámka
Ze zbylých ostružin si připravte džem a budete moct péct tento i jiné koláče také v době, kdy budou ostružiny dávno pod sněhem.








Napsat komentář