Křehký ostružinový koláč

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 35 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 8 porcí

🍓 Ingredience

Těsto:

  • mouka 280 gramů (hladká)
  • máslo 180 gramů (pokojové teploty)
  • 80 gramů
  • vejce 1 kus

Náplň:

  • čokoláda 50 gramů (nastrouhaná)
  • 300 gramů
  • 1 lžíce

🥘 Postup přípravy

1. Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte ho v ledničce aspoň půl hodiny odležet.

2. Těsto rozdělte přibližně na třetiny. Dvě třetiny rozválejte na asi půlcentimetrový plát a vyplňte jím koláčovou formu o průměru 20 cm. Dobře vmačkejte do okrajů.

3. Koláč posypte nastrouhanou čokoládou, vrstvou ostružin a cukrem (nebo polijte medem).

4. Povrch koláče pokryjte mřížkami vytvořenými ze zbylé třetiny těsta. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

☕️ Poznámka

Ze zbylých ostružin si připravte a budete moct péct tento i jiné koláče také v době, kdy budou ostružiny dávno pod sněhem.

https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/kolace-kolacky/krehky-ostruzinovy-kolac-5494/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *