🕒 Doba přípravy: 50 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- 2 ks kachních prsou (asi 300–400 gramů)
- 1 čajová lžička soli
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 2 ks hrušek
- 1 polévková lžíce medu
- 80 g kapusty
- 80 g baby špenátu
- 2 ks červené řepy (vařené)
- 40 g vlašských ořechů (nasekaných)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Dresink
- 3 polévkové lžíce bílého vinného octa
- 8 polévkových lžic olivového oleje
- 1 lžička pepře
- 1 čajová lžička medu
- sůl
🥘 Postup přípravy
1
Na kachních prsou neřežeme kůži na úzké proužky tak, abychom zároveň nenařízli maso. Osolíme z obou stran a položíme kůží dolů na pánev, která je vhodná i do trouby. Pánev rozpálíme na mírném ohni a maso z každé strany opékáme po dobu 3 minut, aby bylo rovnoměrně opečené a pustilo tuk. Přebytečný tuk scedíme. Půlkou polévkové lžíce medu pokapeme kůži kachních prsou, dáme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme ještě 10–15 minut. Následně je vyndáme z trouby, polijeme šťávou z pánve, přemístíme na talíř a necháme 5 minut odpočívat.
2
Hrušky umyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí měsíčky. Na druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme hrušky a opékáme je 4–5 minut z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezměknou. Odložíme si je stranou.
3
Mezitím si připravíme dresink. V misce smícháme vinný ocet, olivový olej, med, mletý pepř a sůl. Pořádně promícháme, aby se suroviny propojily. Dáme stranou.
4
Do té samé pánve, ve které jsme opékali kachnu, přidáme nakrájené vlašské ořechy a zbylou půlku lžíce medu a opékáme 1–2 minuty, dokud se vlašské ořechy neobalí v medu. Odložíme je stranou.
5
Na pánev přidáme 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Rozpálíme ho a přidáme kapustu a špenát. Restujeme je alespoň 4–5 minut. Potom si zeleninu odložíme stranou.
6
Uvařenou červenou řepu a kachní prsa nakrájíme na tenké plátky.
7
Na talíře naskládáme plátky řepy a na ně část kapusty se špenátem. Přidáme kousky hrušek a potom plátky kachních prsou. Navrch nasypeme vlašské ořechy a pokapeme je dresinkem.
☕️ Poznámka
Podávejte s opečeným žitným chlebem.








Napsat komentář