🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Jarní cibulka je naprosto skvělá. Její svěží barva a chuť dokáží povzbudit všechny smysly. Je také nedílnou součástí asijské kuchyně. Z té korejské pochází i dnešní recept. Jmenuje se pajeon a je to skvělá, rychlá a jednoduchá omeleta (nebo možná spíš palačinka), v níž právě jarní cibulka hraje prim.
🍓 Ingredience
Na omeletu
- 4 jarní cibulky
- 1/2 mrkve
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 špetka soli
- 2 špetky kypřicího prášku do pečiva
- 1/2 hrnku studené vody
- olej na smažení
Na omáčku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 utřený stroužek česneku
- chilli
- 1/2 lžíce tmavého sezamového oleje
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na omáčku dejte do zavařovací sklenice, zavíčkujte a důkladně protřepte, dokud se cukr nerozpustí.
Krok 2:
Jarní cibulku i s natí nakrájejte na asi 4 až 5 cm dlouhé kousky. Mrkev nakrájejte na velmi tenké hranolky, případně ji nastrouhejte nahrubo. Stačí opravdu jen kousek. Hladkou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem a solí. Pak vlijte vodu a vymíchejte hladké těstíčko.
Krok 3:
V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Do něj nasypte cibulku s mrkví a zalijte připraveným těstíčkem. Rozetřete jej po celé pánvi a krátce opečte dozlatova. Pak omeletu otočte a osmahněte ji i z druhé strany.
Krok 4: Hotovou omeletu podávejte s omáčkou, do které se namáčí.








Napsat komentář