Roláda s čokoládovým krémem a ostružinami

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 12 min.
🧑‍🍳 Náročnost: stření
🍽️ Množství: 1 roláda

🍪 Popis

je oblíbená klasika. Vyzkoušejte si ji s nadýchaným čokoládovým krémem a ostružinami, se kterými dokonale ladí.

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 5 vajec
  • 2 lžíce holandského kakaa

Na dohotovení

  • 250 g
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 5 lžic ostružinového džemu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: s cukrem ušlehejte do nadýchané světlé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Krok 2: Mouku promíchejte s kakaem a postupně ji zapracujte do našlehaných žloutků. Pak opatrně vmíchejte po částech ušlehané .

Krok 3: Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 12 minut. Poté těsto překlopte na čistou utěrku.

Krok 4: Opatrně stáhněte papír, roládu zaviňte a zabalte do utěrky. Nechte ji vychladnout. Mezitím připravte krém.

Krok 5: Mascarpone prošlehejte s vanilkovým cukrem. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a vmíchejte ji do mascarpone. Nakonec do krému zamíchejte dotuha ušlehanou smetanu.

Krok 6: Vychladlou roládu rozviňte a potřete ostružinovým džemem. Pak na něj rozetřete polovinu krému. Opatrně srolujte.

Krok 7: Dejte na roládu zbylý krém a dozdobte ji ostružinami. Po dohotovení ji nechte alespoň dvě hodiny v chladu.

☕️ Poznámka

Hotovou roládu můžete také posypat hoblinkami čokolády, nasekanými nebo lístky máty.

Energetická hodnota celkem pro 1 roládu
Energie19 189,07 kJ
Bílkoviny72,07 g
Tuky267,21 g
Sacharidy462,99 g
1,31 g
SAFA163,01 g
Vláknina31,37 g
Cukry331,03 g

https://www.prozeny.cz/clanek/rolada-s-cokoladovym-kremem-a-ostruzinami-66221




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *