Borůvkový koláč s kefírem a drobenkou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 pekáč o rozměrech 35 × 25

🍪 Popis

V letním období není borůvek nikdy dost! A už vůbec ne dobrot z nich připravených. Upečte si vláčný kakaový koláč plný . S marcipánovou drobenkou chutná dokonale!

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 200 ml kefíru
  • 150 g cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 400 g borůvek

Na drobenku

  • 50 g hrubé mouky
  • 1 žloutek
  • 50 g cukru
  • 50 g marcipánu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si připravte drobenku. Do misky nasypte mouku, , přidejte žloutek a najemno nastrouhaný . Vše promíchejte, až vznikne drobivá směs. Hotovou drobenku uložte do chladu.

Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do husté a nadýchané pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte obě mouky prosáté a smíchané s práškem do pečiva a kakaem a . Ušlehejte hladké těsto bez hrudek.

Krok 3: Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch nasypte rovnoměrně a nakonec koláč posypejte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 pekáč o rozměrech 35 × 25
Energie12 386,94 kJ
Bílkoviny89,76 g
Tuky49,08 g
Sacharidy523,73 g
0,92 g
SAFA15,16 g
Vláknina41,45 g
Cukry258,33 g

https://www.prozeny.cz/clanek/boruvkovy-kolac-s-kefirem-a-drobenkou-57906




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *