🍓 Ingredience
- 1 bio pomeranč
- 1 bio citron
- 3 stroužky česneku
- 800 g králičích stehen
- sůl
- olivový olej na restování
- 3 šalotky
- 50 ml bílého vína
- mletý černý pepř
- 300 ml zeleninového vývaru
- 100 g černých oliv bez pecky
- 100 g zelených oliv bez pecky
- 6 snítek tymiánu
- 80 g másla
🥘 Postup přípravy
1. V misce smícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče a poloviny citronu. Přidáme na kolečka nakrájený zbylý citron a prolisovaný oloupaný česnek. Promícháme. Očištěná a osolená králičí stehna přelijeme směsí a necháme marinovat do druhého dne v chladničce.
2. Stehna vyjmeme z marinády a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a dáme stranou. K výpeku přidáme nadrobno nakrájenou oloupanou šalotku. Krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem.
3. Králičí stehna opepříme, vrátíme do pánve a přelijeme marinádou. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 80 minut. Během pečení podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme olivy a omyté lístky tymiánu. Nakonec vmícháme máslo. Podáváme s polentou.








Napsat komentář