Makrela s kari bramborami

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Kari dodá makrele šmrnc exotiky, navíc její přípravou uděláte také něco pro své zdraví. Čeká vás příval chutí a prospěšných omega-3!

🍓 Ingredience

  • 4 mražené makrely v celku
  • a čerstvě
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari pasty (nejlépe )
  • 800 g brambor, nakrájených na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 400 g mangoldu nebo špenátu

🥘 Postup přípravy

1 Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte.

3
Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.

☕️ Poznámka

Makrelu můžete péct i v celku. V tom případě ji přidejte do pekáče hned na začátku pečení

  • Energie515.5 kcal
  • Bílkoviny27.5 g
  • Sacharidy47.25 g
  • Tuky21.75 g

https://www.apetitonline.cz/recept/makrela-s-kari-bramborami




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *