Linecká kolečka s marmeládou

, ,

🧑‍🍳 Náročnost: střední

🍓 Ingredience

  • mouka pšeničná hladká 250 gramů (00 extra)
  • mouka celozrnná 220 gramů (hladká pšeničná)
  • 30 gramů (směs )
  • 30 gramů (nerafinovaný)
  • 1 lžička (kvalitní)
  • máslo 250 gramů (změklé)
  • šťáva citronová 1/2 kusu
  • 1 lžička (jemně nastrouhaná)
  • (na slepování)

🥘 Postup přípravy

1. Prosejte obě mouky, promíchejte je s hraškou, cukrem, máslem, vanilkovým extraktem, citronovou kůrou a se šťávou. Přidejte 100 až 120 ml vody (podle nasákavosti mouky) a důkladně zpracujte v těsto. Zabalte je do fólie a nechte 2 hodiny při pokojové teplotě odpočinout. Pokud je příliš tuhé, dodejte ještě trochu vody, aby zvláčnělo. Opět ho zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v chladu (nejlépe v ledničce).

2. Těsto rozválejte mezi pevnými igelity na plát silný asi 2 mm (mouka navíc by tak neměla být zapotřebí), vykrajujte z něj zvolené tvary a rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem. Pečte asi 10 minut při 180 °C, až okraje zezlátnou (nemíchejte na jeden plech kolečka plná a vykrojená, natož různé tvary, riskujete tak jejich nestejnoměrné upečení).

3. Ještě teplá kolečka opatrně sesuňte na rovnou podložku a nechte vychladnout. Slepujte je marmeládou.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/vanocni-cukrovi/vanocni-testa/linecke/linecka-kolecka-s-marmeladou-5862/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *