Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.

🍓 Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 malá bulva fenyklu (asi 150 g), zbavená vnějších lístků, podélně rozpůlená a nakrájená na plátky
  • 1 pěkná bageta, velká či jiný dobrý bílý
  • 1x konzerva sardinek (nejlépe pravých!) ve vlastní šťávě nebo v oleji, okapaná
  • 1/2 červené , nakrájená nadrobno
  • 1 lžíce nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky
  • 1 vrchovatá lžíce jemně nasekaného kopru
  • 1 lžíce citronové šťávy + klínky citronu k podávání
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 20 ml panenského olivového oleje + na opékání
  • pečiva a čerstvě

🥘 Postup přípravy

1 Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2 Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji).

3 V míse smíchejte fenykl, , cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.

☕️ Poznámka

  • Energie821 kcal
  • Bílkoviny41 g
  • Sacharidy70 g
  • Tuky42 g

https://www.apetitonline.cz/recept/bruschetta-se-sardinkami-fenyklem-cervenou-cibuli




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *