🕒 Doba přípravy: 1 hod.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2-4 porce

🍪 Popis

Pečenou bramboru můžete podávat hned na třikrát: se salátkem jako předkrm, posypanou sýrem jako přílohu i se lžící zakysané smetany jako rychlou večeři.

🍓 Ingredience

  • 4 velké (co možná největší) , varný typ B
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 červená , jemně nasekaná
  • 1 červená , jemně nasekaná
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • ½ papričky jalapeňos, jemně nasekané
  • 350 ml horkého zeleninového vývaru
  • 400g konzerva červených fazolí, slitých
  • a pepř
  • k podávání

🥘 Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (i se slupkou) propíchejte, dejte na plech a pečte zhruba jednu hodinu doměkka.

2 Ve velké pánvi rozehřejte a na středním plameni na něm osmahněte maso, cibuli a papriku; cibulka by měla zezlátnout a maso zhnědnout – bude to trvat zhruba 10 minut. Pak přimíchejte kmín, protlak a papričku jalapeňos a míchejte další minutu. Pak vše zalijte vývarem a nechte přiklopené dusit dvacet minut; občas zamíchejte. Přidejte a vařte dalších deset minut; osolte a opepřete.

3 Pak rozkrojte měkké brambory, naplňte je texaským chilli a podávejte s jogurtem.

☕️ Poznámka

  • Energie1280.5 kcal
  • Bílkoviny103.5 g
  • Sacharidy183 g
  • Tuky35 g

https://www.apetitonline.cz/recept/brambory-s-texaskym-chilli




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *