🕒 Doba přípravy: 1 hod.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2-4 porce
🍪 Popis
Pečenou bramboru můžete podávat hned na třikrát: se salátkem jako předkrm, posypanou sýrem jako přílohu i se lžící zakysané smetany jako rychlou večeři.
🍓 Ingredience
- 4 velké (co možná největší) brambory, varný typ B
- 1 lžíce olivového oleje
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 červená cibule, jemně nasekaná
- 1 červená paprika, jemně nasekaná
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- ½ papričky jalapeňos, jemně nasekané
- 350 ml horkého zeleninového vývaru
- 400g konzerva červených fazolí, slitých
- sůl a pepř
- jogurt k podávání
🥘 Postup přípravy
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (i se slupkou) propíchejte, dejte na plech a pečte zhruba jednu hodinu doměkka.
2 Ve velké pánvi rozehřejte olej a na středním plameni na něm osmahněte maso, cibuli a papriku; cibulka by měla zezlátnout a maso zhnědnout – bude to trvat zhruba 10 minut. Pak přimíchejte kmín, protlak a papričku jalapeňos a míchejte další minutu. Pak vše zalijte vývarem a nechte přiklopené dusit dvacet minut; občas zamíchejte. Přidejte fazole a vařte dalších deset minut; osolte a opepřete.
3 Pak rozkrojte měkké brambory, naplňte je texaským chilli a podávejte s jogurtem.








Napsat komentář