Babiččina hovězí roštěnka

, ,

🍪 Popis

Dnešní recept z kuchyně našich prababiček je jako stvořený pro milovníky všech závitků. Že se krása skrývá v jednoduchosti a mísení příliš mnoha chutí nemůže dopadnout dobře, věděly kuchařky odjakživa. A babiččina roštěná je toho důkazem.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Z masa nakrájejte plátky, naklepejte je, osolte opepřete. Na sádle usmažte míchaná vajíčka, přidejte vařenou rýži a nasekané vařené a promíchejte. Na každý plátek masa dejte díl rýžové směsí, zaviňte a zavažte nití. Na tuku osmahněte kořenovou zeleninu, přidejte nakrájenou cibuli a usmažte dorůžova. Vložte závitky, lehce opečte, zalijte, přidejte koření a pod pokličkou duste do měkka. Hotové závitky vyjměte. Šťávu zahustěte světlou jíškou a povařte. Před dokončením přidejte smetanu, krátce povařte a dochuťte solí a citronovou šťávou. Omáčku přeceďte. Podávejte s houskovým knedlíkem.

☕️ Poznámka

https://nejlepsi-recept.cz/hovezi-maso/babiccina-hovezi-rostenka#google_vignette




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *