🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 2-3 porce

🍪 Popis

Pokud nechcete příliš experimentovat a rádi vsadíte na klasiku, ideální volbou je čočka nakyselo. K tomu sázené vejce, no zkrátka lahoda! 🙂

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Čočku namočte asi na 2 hodiny, slijte z ní vodu a uvařte spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 30 minut).

Slijte vodu, čočku sceďte a nechte jednu mističku vývaru z čočky stranou.

Na oleji si opečte cibulku, zasypte jednou lžící mouky, dobře orestujte, zalijte 1 dcl zeleninového vývaru, dobře provařte.

Přisypte čočku, dobře osolte, opepřete a okyselte octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijte ještě vývarem z čočky a provařte. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí ji trochu dosladit cukrem.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *