🍪 Popis

Tento australský dezert si jistě zamilujete. Mají ho rádi nejen v Austrálii, ale i na Novém Zélandu. V Austrálii je až tak oblíbený, že má svůj vlastní mezinárodní den, a to 21. července. Tak ho pilně trénujte a 21. července uspořádejte pro své přátele lamingtonovou párty ve velkém stylu.

🍓 Ingredience

NA PIŠKOT:

  • 2 hrnky mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/2 hrnku másla pokojové teploty
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vajíčka pokojové teploty
  • 1/2 hrnku mléka

NA POLEVU:

  • 4 hrnky moučkového cukru
  • 1/3 hrnku kakaa
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 hrnku teplého mléka
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu

🥘 Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 190 °C, vymažte plech máslem a následně vysypte moukou.
2. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, a dejte bokem.
3. Do kuchyňského robotu si dejte 1/2 hrnku másla a 3/4 hrnku cukru a ušlehejte směs do lehké a jemné pěny. Poté postupně přidávejte vejce – nejdříve jedno, vyčkejte, až se vmíchá a následně druhé i s vanilkovým extraktem. Až budou obě vejce vmíchaná, přidejte mouku s kypřícím práškem a solí, a pokračujte v míchání, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nespojí.
4. Těsto vylijte na plech a pečte v předehřáté troubě 30-40 minut. Nechte vychladnout, poté zabalte do igelitu a nechte odpočívat při pokojové teplotě přes noc.
5. Další den si připravte polevu. Ve velké míse smíchejte s kakaem. Přidejte rozpuštěné máslo a teplé mléko a dobře promíchejte.
6. Piškot nakrájejte na 24 čtverců. Vysypte si do mělké mísy a všechny čtverečky postupně namáčejte v polevě a následně je obalte v kokosu. A máte hotovo!

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *