Bombajské brambory na kari

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Kolem indické kuchyně panuje spousta mýtů a jeden z nich se týká časové náročnosti jídel. Ano, některá se připravují opravdu dlouho. Ale třeba tohle skvělé bramborové kari máte hotové za 45 minut.

🍓 Ingredience

  • 850 g brambor
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 3/4 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1 cibule
  • rostlinný

🥘 Postup přípravy

Krok 1: dejte vařit ve slupce do pořádně osolené vody. Hotové je slijte a nechte trochu zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Krok 2: Než se brambory uvaří, připravte si všechno ostatní. Jedno rajče nakrájejte na kousky a rozmixujte se zázvorem a česnekem na pastu. Druhé rajče nakrájejte na měsíčky a odložte. Připravte si i všechno koření, mleté druhy můžete smíchat dohromady. Cibuli nakrájejte nahrubo. Čerstvý nasekejte.

Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte římský kmín, a cibuli a nechte ji zesklovatět. Vmíchejte pastu z rajčete, zázvoru a česneku a nechte krátce rozvonět. Přidejte všechno mleté koření a sůl a ještě asi 2 minuty restujte. Hotová směs není cítit po syrovém česneku, chuť je velmi harmonická a navzdory pikantnímu koření jemná.

Krok 4: Přisypte měsíčky rajčete, nechte pustit šťávu a nakonec přidejte nakrájené brambory. Podle potřeby podlijte trochou vody, ale ne moc – brambory do sebe mají natáhnout všechny vůně. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/bombajske-brambory-na-kari-52038




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *