🍽️ Množství: 8 porcí

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 75 g másla
  • 20 g čerstvého droždí
  • 125 ml vlažného mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 žloutek
  • 40 g cukru

Na náplň:

  • 1 žloutek
  • 300 g borůvek
  • 1 vanilkový
  • 200 g tvarohu

Na drobenku:

  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g másla
  • 100 g cukru
  • Na potření:
  • 40 g másla
  • 1 lžíce rumu

🥘 Postup přípravy

1
Mouku se špetkou soli prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažné . Přidáme rozdrobené , lžičku cukru a zamícháme dovnitř tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těstíčko. Zakryjeme a necháme v teple vzejít, dokud nebudou na povrchu kvásku bublinky.

2
Přidáme zbývající cukr, změklé máslo, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Necháme jej v míse, zakryjeme a necháme nakynout tak, aby těsto znásobilo svůj objem.

3
Mezitím si rozpustíme máslo na potření a přidáme do něj .

4
utřeme se žloutkem a vanilkovým cukrem. očistíme a osušíme.

5
Mouku, máslo a cukr na drobenku smícháme v míse a postupně vypracujeme drobivou drobenku.

6
Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na kulatou placku. Tu potřeme nejprve tvarohem, poté nandáme a drobenku.

7
Přendáme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Ještě horký frgál po obvodu potřeme rozpuštěným máslem s rumem a necháme vychladnout.

☕️ Poznámka

Mezi tradiční náplně do frgálu patří i , a další .

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *