🕒 Doba přípravy: 50 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • rybí 1,5 litru
  • 1 kilogram (mořské ryby, plody moře a mušle)
  • 1 kilogram (řapíkatý , , , )
  • šalotka 100 gramů
  • víno bílé 5 decilitrů (suché)
  • olivový 50 gramů
  • česnek 3 stroužky
  • rajčatový protlak 1 lžička
  • šafrán (10 pestíků)
  • 2 kusy
  • nové 5 kuliček
  • pepř černý 5 kuliček
  • 1 snítka
  • pepř černý (mletý)

🥘 Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme a zpěníme na něm oloupanou a jemně nakrájenou šalotku s česnekem. Přidáme protlak, šafrán, bobkový list, nové koření, pepř, vše zalijeme vínem a vývarem, osolíme a necháme vařit.

Mezitím očistíme všechnu zeleninu, nakrájíme ji na větší kusy, přidáme do polévky a povaříme asi 15 minut do poloměkka. Pak postupně přidáme očištěné a na kousky nakrájené ryby a dary moře (ryby s tužším masem přidáme jako první, po několika minutách přidáme ryby s křehčím masem a plody moře) a vše dovaříme doměkka.

Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a tymiánem a podáváme s toasty.

☕️ Poznámka

Hotovou polévku můžete dochutit ještě ostrou francouzskou česnekovou majonézou aioli, kterou můžete potřít i toasty.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *