🕒 Doba přípravy: 65 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Neodolatelná úprava brambor s masem, které se rozplývá na jazyku.
🍓 Ingredience
Bramborové pusinky:
- 1 kg brambor
- 125 ml smetany ke šlehání
- 4 žloutky
- 2 celá vejce
- 50 g másla
- 1 lžička soli
- černý pepř
- muškátový oříšek
Dušené hovězí maso:
🥘 Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme, vodu slijeme.
2
Brambory rozmačkáme, přidáme žloutky, máslo a polovinu soli, pepř, muškátový oříšek a ¾ smetany.
3
Směs vymícháme do hladkého pyré. Můžeme použít ruční šlehač.
4
Sáček na zdobení naplníme bramborovým pyré a na pečicí plech nastříkáme pusinky. Plech vložíme do lednice a necháme zchladit.
5
Troubu rozehřejeme na 190 °C. Rozšleháme celá vejce se zbytkem smetany. Vyjmeme plech z lednice a bramborové pusinky opatrně potřeme směsí vajec a smetany. Pečeme dozlatova.
6
Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájíme na plátky a opepříme.
Plátky opečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Vyjmeme z pánve a necháme odpočinout stranou.
Nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na výpeku z masa. Přilijeme trošku horké vody a vaříme, dokud se voda neodpaří, poté přidáme maso.
Osolíme, přidáme horkou vodu nebo vývar tak, aby bylo maso ponořené. Hlídáme, abychom maso nepřipálili, a v případě potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
☕️ Poznámka
Připravte nejdříve maso a až poté bramborové pusinky.








Napsat komentář