🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 400 ml
🍪 Popis
Čokoládovou omáčkou můžete bleskově vylepšit kopeček zmrzliny, pohár či jiný dezert.
🍓 Ingredience
- zlatý sirup 160 g
- hnědý cukr 50 g
- kakao holandského typu 25 g
- přesáté
- sůl 1 špetka
- smetana ke šlehání 160 ml
- 40%, o pokojové teplotě
- tmavá čokoláda 150 g
- nasekaná
- máslo 30 g
- vanilkový extrakt 0.5 ČL
🥘 Postup přípravy
Do rendlíku dejte zlatý sirup, cukr, kakao a sůl a zvolna zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zesilte oheň a vařte 5 minut. Odstavte, přidejte smetanu, čokoládu a máslo a metličkou rozmíchejte dohladka. Vraťte na oheň a za stálého míchání 1 minutu vařte. Odstavte a vmíchejte vanilkový extrakt. Před použitím nechte zchladnout.
V chladu omáčka vydrží měsíc, ale časem houstne, lze ji naředit vmícháním trochy smetany. Dá se i šetrně na mírném ohni prohřát.








Napsat komentář