🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Cukety nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm, vložte je do mísy, osolte, zakapejte citronem a promíchejte s jemně nasekanou mátou, petrželkou a dužinou feferonky (bez semínek) nakrájenou na kostičky.
2. Oloupaný česnek nakrájejte na nudličky. Na pánvičce zahřejte olej, přidejte do něj nakrájený česnek a pomalu ho na mírném plameni opečte do světle žluta.
3. Nakrájené cukety s nasekanými natěmi a feferonkou přelijte horkým olejem a lehce promíchejte.
☕️ Poznámka
Podávejte s pečeným filetem z kapra či ze štiky nebo s vepřovou panenkou na rozmarýnu, případně s těstovinami a parmazánem.








Napsat komentář