Domácí maki sushi s tuňákem a okurkou

, ,

🕒 Doba přípravy: 31-45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné

🍓 Ingredience

  • 1 konzerva tuňáka
  •  lžíce majonézy
  • 4 pláty řasy nori
  • 1–2 okurky

Suši :

  • 400 g
  • 80 ml suši octa
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • ½ lžičky soli

🥘 Postup přípravy

Maki sushi patří k nejoblíbenějším druhům sushi na světě. Už jste vyzkoušeli tento recept s tuňákem a okurkou?

Nejprve si uvařte sushi rýži:

1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá . Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2) Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3) Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4) Smíchejte , a , aby se vše rozpustilo.
5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

A jdeme na samotné sushi:

7) Tuňáka a majonézu smíchejte v misce.
8) Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
9) Na protilehlý okraj dejte ¼ tuňákové směsi a ¼ okurky pokrájené na špalíky.
10) Pomocí podložky sushii zarolujte.
11) Zopakujte se zbylými ingrediencemi, a pak každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *