Domácí zmrzlina s likérem bez zmrzlinovače

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 litr

🍪 Popis

Pečení nechte na zimu, v létě jako dezert připravte raději domácí zmrzlinu! Poctivá smetanová je skvělá i sama o sobě, když ji ale doladíte ještě trochou krémového likéru, nalákáte i zaryté odpůrce této letní pochoutky. Jen pozor, s alkoholem to nesmíte přehnat, jinak vám neztuhne!

🍓 Ingredience

  • 550 ml plnotučného mléka
  • 180 ml 33% smetany ke šlehání
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml Irish Cream
  • 1 špetka soli

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Pokud máte jako my k dispozici zmrzlinovač, všechny suroviny do něj jednoduše vložte a postupujte dle návodu k použití. Nám mrazení trvalo něco přes hodinu.

Krok 2: Pokud zmrzlinovač nemáte, smetanu zahřejte až téměř k varu a rozpusťte v ní a . Přelijte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Krok 3: Přidejte a krémový likér (Baileys, Carolans, Mozart Chocolate Cream, Irish Cream Liqueur apod.) a promixujte. Misku vložte do mrazáku a každou půl hodinu promíchejte vidličkou, aby se rozbily ledové krystalky, které při mrznutí vznikají.

Krok 4: Celý postup opakujte přibližně 6x, aby byla směs co nejjemnější. Před servírováním nechte zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *