🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm
🍪 Popis
Jaká je vaše ideální míra „zdravosti“ moučníků? Podle nás je zásadní, aby výměna klasických surovin za zdravější alternativy nijak neubírala na výsledné chuti. Takže máslo i cukr (i když hnědý třtinový) zůstávají, ale mouka bude špaldová, nastavená oříšky, mrkví i sušeným ovocem a doplněná o krémovou vrstvu z čerstvého sýru. Řezy jsou díky tomu nejen „zdravé“, ale i pěkně syté a dodají vám energii na celé dopoledne.
🍓 Ingredience
Na těsto & drobenku
- 1.5 hrnku špaldové mouky
- 1.5 hrnku jemných ovesných vloček
- 1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 špetka soli
- 200 g másla
- 3 mrkve
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 1/2 hrnku mletého kokosu
- 1/2 hrnku rozinek
Na náplň
- 400 g čerstvého krémového sýru
- 2 vejce
- 1/3 hrnku hnědého přírodního cukru
- vanilka
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Rozinky předem namočte do vroucí vody. Mouku (klidně klasickou pšeničnou) smíchejte s vločkami, cukrem, solí, skořicí, zázvorem a kypřicím práškem.
Krok 2: Vmíchejte rozpuštěné máslo, najemno nastrouhanou mrkev (asi 150 gramů), kokos, nahrubo posekané ořechy a namočené scezené rozinky. Rukama smíchejte na poměrně tuhé těsto.
Krok 3: Asi 2/3 těsta natlačte na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut při 180 °C.
Krok 4: Mezitím prošlehejte sýr s vajíčky, cukrem a vanilkou (extraktem nebo pastou).
Krok 5: Sýr rozložte na předpečený korpus, posypejte kousky zbylého těsta a pečte dalších 30 až 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a krájejte.








Napsat komentář