Drobenkové mrkvové řezy se špaldou a vločkami

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm

🍪 Popis

Jaká je vaše ideální míra „zdravosti“ moučníků? Podle nás je zásadní, aby výměna klasických surovin za zdravější alternativy nijak neubírala na výsledné chuti. Takže máslo i (i když hnědý třtinový) zůstávají, ale mouka bude špaldová, nastavená , mrkví i sušeným ovocem a doplněná o krémovou vrstvu z čerstvého sýru. Řezy jsou díky tomu nejen „zdravé“, ale i pěkně syté a dodají vám energii na celé dopoledne.

🍓 Ingredience

Na těsto & drobenku

  • 1.5 hrnku špaldové mouky
  • 1.5 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 špetka soli
  • 200 g másla
  • 3 mrkve
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku mletého kokosu
  • 1/2 hrnku rozinek

Na náplň

  • 400 g čerstvého krémového sýru
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku hnědého přírodního cukru

🥘 Postup přípravy

Krok 1: předem namočte do vroucí vody. Mouku (klidně klasickou pšeničnou) smíchejte s vločkami, cukrem, solí, skořicí, zázvorem a kypřicím práškem.

Krok 2: Vmíchejte rozpuštěné máslo, najemno nastrouhanou (asi 150 gramů), , nahrubo posekané a namočené scezené rozinky. Rukama smíchejte na poměrně tuhé těsto.

Krok 3: Asi 2/3 těsta natlačte na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut při 180 °C.

Krok 4: Mezitím prošlehejte s vajíčky, cukrem a vanilkou (extraktem nebo pastou).

Krok 5: Sýr rozložte na předpečený korpus, posypejte kousky zbylého těsta a pečte dalších 30 až 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a krájejte.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/drobenkove-mrkvove-rezy-se-spaldou-a-vlockami-51047




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *