Dukátové buchtičky se šodó

, , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Vraťte se zpět do školní jídelny a zavzpomínejte si na oblíbené sladké jídlo.

🍓 Ingredience

Na těsto:

  • 25 g droždí
  • 50 g krupicového cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100 ml másla + 70 g na potření
  • 2 vejce
  • kůra z 1 citronu
  • špetka soli

Na žloutkový krém:

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 žloutky
  • 10 ml tuzemského rumu
  • 100 ml 30% smetany ke šlehání

🥘 Postup přípravy

1. Droždí smícháme s lžíci cukru a mouky a třetinou mléka a necháme vzejít kvásek. Ze zbylé prosáté mouky, krupicového a vanilkového cukru, mléka, rozpuštěného másla, vzešlého kvásku, vajec, citronové kůry a špetky soli vypracujeme hladké těsto.

2. Hotové těsto necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Formu vymažeme rozpuštěným máslem. Z těsta vyválíme na pomoučněném válu válečky o průměru přibližně 3 cm a nakrájíme je na buchtičky. Ty naskládáme vedle sebe do formy.

3. Buchtičky pomažeme rozpuštěným máslem, necháme ještě 20 minut kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a buchtičky pečeme asi 28 minut dozlatova.

4. Během pečení si připravíme žloutkový krém. s polovinou cukru, dření z vanilkového cukru a škrobem přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.

5. vyklepneme do misky, přisypeme a postavíme nad vodní lázeň. Šleháme asi 2 minuty a pak po částech přiléváme mléčnou směs a . Šleháme do zhoustnutí.

6. Nakonec přimícháme smetanu. Buchtičky pocukrujeme, rozdělíme na talíře, přelijeme krémem a podáváme.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *