🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: obtížné
🍽️ Množství: 8-10 porcí
🍪 Popis
Letněji a vzdušněji už to snad ani nejde: cheesecake ozdobený pusinkami, šlehačkou a malinami. Oh-la-la!!!
🍓 Ingredience
- 200 g sušenek, nejlépe ovesných
- 50 g másla, rozpuštěného
- 200 g bílé čokolády, nasekané nahrubo
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g mascarpone
- 200 g čerstvého smetanového sýra (na cheesecake se nejlépe hodí značka Philadelphia)
- 200 g malin
NA DOKONČENÍ
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- 300 g malin
- 3 velké sněhové pusinky, nalámané
🥘 Postup přípravy
1 Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je, přilijte máslo a znovu promixujte. Směs přesypte do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a spodní stranou lžíce nebo prsty srovnejte a lehce upěchujte. Dejte chladit do lednice.
2 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. V míse stěrkou nebo vařečkou promíchejte smetanu, mascarpone a sýr, pokud si na to vezmete metličku, dejte pozor, ať směs nepřešleháte. Vmíchejte čokoládu a vše po částech přelijte na sušenkový základ, přitom přisypávejte i maliny. Vraťte cheesecake do lednice a nechte jej chladit alespoň 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.
3 Na dokončení ušlehejte smetanu se lžící moučkového cukru. 100 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte s druhou lžící moučkového cukru a protřete sítkem (není nutné, ale zbavíte je tak zrníček).
4 Cheesecake vyndejte z formy a dejte na servírovací tác. Střídavě na něj naná- šejte ušlehanou smetanu, zbylé celé maliny, rozlámané pusinky a malinové pyré.








Napsat komentář