🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: obtížné
🍽️ Množství: 8-10 porcí

🍪 Popis

Letněji a vzdušněji už to snad ani nejde: cheesecake ozdobený pusinkami, šlehačkou a malinami. Oh-la-la!!!

🍓 Ingredience

  • 200 g sušenek, nejlépe ovesných
  • 50 g másla, rozpuštěného
  • 200 g bílé čokolády, nasekané nahrubo
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g
  • 200 g čerstvého smetanového sýra (na cheesecake se nejlépe hodí značka Philadelphia)
  • 200 g malin

NA DOKONČENÍ

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 300 g malin
  • 3 velké , nalámané

🥘 Postup přípravy

1 dejte do mixéru a rozmixujte je, přilijte máslo a znovu promixujte. Směs přesypte do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a spodní stranou lžíce nebo prsty srovnejte a lehce upěchujte. Dejte chladit do lednice.

2 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. V míse stěrkou nebo vařečkou promíchejte smetanu, mascarpone a , pokud si na to vezmete metličku, dejte pozor, ať směs nepřešleháte. Vmíchejte čokoládu a vše po částech přelijte na sušenkový základ, přitom přisypávejte i . Vraťte cheesecake do lednice a nechte jej chladit alespoň 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

3 Na dokončení ušlehejte smetanu se lžící moučkového cukru. 100 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte s druhou lžící moučkového cukru a protřete sítkem (není nutné, ale zbavíte je tak zrníček).

4 Cheesecake vyndejte z formy a dejte na servírovací tác. Střídavě na něj naná- šejte ušlehanou smetanu, zbylé celé maliny, rozlámané pusinky a malinové pyré.

☕️ Poznámka

  • Energie5681 kcal
  • Bílkoviny74 g
  • Sacharidy532 g
  • Tuky374 g

https://www.apetitonline.cz/recept/eton-mess-cheesecake




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *