🕒 Doba přípravy:
⏲️ Doba vaření, pečení:
🧑🍳 Náročnost:
🍽️ Množství:
🍪 Popis
Nejen pro milovníky exotiky je tento skvělý recept. Pokud použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole razdva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.
🍓 Ingredience
- 150 g fazolí červená ledvina
- 2 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 300 g mraženého špenátu
- 2 plechovky kokosového mléka
- 2 kari pasty thajské zelené kari
- 60 g jemného arašídového krému
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička soli
🥘 Postup přípravy
Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.
Na olivovém oleji osmahněte na kosičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.
K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.
Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.
Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.
Pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.countrylife.cz/fazolove-kari-s-hlivou-a-spenatem








Napsat komentář