Fazolové kari s hlívou a špenátem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost:
🍽️ Množství: 

🍪 Popis

Nejen pro milovníky exotiky je tento skvělý recept. Pokud použijete sterilované , máte pokrm na stole razdva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i nebo .

🍓 Ingredience

  • 150 g fazolí červená ledvina
  • 2 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 300 g mraženého špenátu
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • 2 kari pasty thajské zelené kari
  • 60 g jemného arašídového krému
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička soli

🥘 Postup přípravy

Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.

Na olivovém oleji osmahněte na kosičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.

K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.

Přidejte , mražený špenát, uvařené fazole, , , , a 10–15 minut vařte.

Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.

Pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *