🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Kotletky jsou tak křehký kousek masa, že nejlépe vyniknou samotné. Jen malý zásah – ještě jedno potření marinádou ke konci tepelné úpravy – je vynese přímo do nebes!
🍓 Ingredience
- koření sumah 0.5 ČL k dostání v orientálních specialitách nebo obchodech s kořením
- citronová štáva vymačkaná z 1 citronu
- olivový olej 60 ml
- jehněčí kotlety 8 ks silné, s kostí (hřebínek)
🥘 Postup přípravy
1
Podrťte česnek s 1/2 lžičky soli, pak smíchejte v misce s pepřem, šalotkou, bylinkami a kořením a citronovou šťávou. Vešlehejte olivový olej na hustou marinádu – není jí mnoho, ale zcela postačí.
2
Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) na maximum. Kotletky potřete slabou vrstvou marinády, pak grilujte z každé strany 2 minuty. Maso bude středně propečené a ve středu růžové. Ke konci grilování potřete ještě jednou troškou marinády.
3
Podávejte se zbývající marinádou. Skvělou přílohou je salát z pečeného lilku a paprik, který můžete doplnit sýrem feta nebo jogurtem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
Energie 3173 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 17 g
Tuky 280 g
Vláknina 7 g
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/grilovane-jehneci-kotlety-s-bylinkami








Napsat komentář