Grilované jehněčí kotlety s bylinkami

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Kotletky jsou tak křehký kousek masa, že nejlépe vyniknou samotné. Jen malý zásah – ještě jedno potření marinádou ke konci tepelné úpravy – je vynese přímo do nebes!

🍓 Ingredience

  • česnek 1 stroužek oloupaný
  • pepř čerstvě mletý
  • šalotka 1 ks nasekaná najemno
  • 1 ČL nasekaný nejemno
  • oregano 2 ČL sušené nebo 4 snítky čerstvého v celku
  • sumah 0.5 ČL k dostání v orientálních specialitách nebo obchodech s kořením
  • citronová štáva vymačkaná z 1 citronu
  • 60 ml
  • 8 ks silné, s kostí (hřebínek)

🥘 Postup přípravy

1
Podrťte česnek s 1/2 lžičky soli, pak smíchejte v misce s pepřem, šalotkou, bylinkami a kořením a citronovou šťávou. Vešlehejte olivový na hustou marinádu – není jí mnoho, ale zcela postačí.
2
Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) na maximum. Kotletky potřete slabou vrstvou marinády, pak grilujte z každé strany 2 minuty. Maso bude středně propečené a ve středu růžové. Ke konci grilování potřete ještě jednou troškou marinády. 
3
Podávejte se zbývající marinádou. Skvělou přílohou je z pečeného lilku a paprik, který můžete doplnit sýrem nebo jogurtem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie 3173 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 17 g
Tuky 280 g
Vláknina 7 g





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *