🕒 Doba přípravy: 1 hod.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 hod.
🍽️ Množství: 1 dort
🍪 Popis
Fantasticky dobrý a díky tvarohu i velmi sytý. Tenhle dort je výborný na mlsání i jako super vyvážená svačina pro děti.
🍓 Ingredience
Těsto a drobenka:
- bio ovesné vločky 250 g
- 80 g přepuštěného másla nebo 140 g čerstvého másla pokojové teploty + na vymazání
- panela (sušená třtinová šťáva) 4 lžíce
- špetka soli
Náplň:
- bio tvaroh 500 g
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka vanilky
- čerstvá bio citronová kůra 1 lžíce (nebo 1 lžička sušené)
- panela nebo rapadura 2 lžíce
- žloutky 3 ks
- sladká jablka 4 ks
- mletá skořice 2 lžičky
- bio vanikový cukr 1 sáček
🥘 Postup přípravy
PŘÍPRAVA TĚSTA A DROBENKY:
Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na hladkou mouku. Mouku přesypte do mísy a přidejte přepuštěné máslo nebo máslo, 4 lžíce panely a špetku soli. Zpracujte těsto a nechte přes noc uležet v ledničce.
PŘÍPRAVA DORTU:
Těsto vyndejte z ledničky a nechte povolit. Z těsta oddělte přibližně 50 g na drobenku.
Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Těstem vyložte celé dno koláčové formy.
Tvaroh rozšlehejte s trochou vody. Přidejte citronovou šťávu, vanilku a citronovou kůru. Přidejte 2 lžíce panely a 3 žloutky. Tvaroh vyšlehejte vidličkou na hustý krém a rozetřete na těsto ve formě.
Jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou.
Nastrouhaná jablka rovnoměrně rozložte na tvarohový krém a posypte drobenkou. Posypte skořicí a vanilkovým cukrem.
Cheesecake vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C 45 minut.








Napsat komentář