🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Jestli si s kolegy věčně okukujete obědové krabičky, tou dnešní jim určitě vytřete zrak. Protože to ale neděláte jen kvůli Janě z účetního, ale i pro své zdraví, vyměňte bílou rýži v sushi za mnohem výživnější jáhly, doplňte je rybou a zeleninou a máte vyhráno hned na obou frontách – jídlo zaujme na pohled a je zdravé!

🍓 Ingredience

Na jáhly

  • 1/2 hrnku jáhel
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 sójové omáčky

Na sendviče

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Propláchnuté jáhly 15 minut povařte v o něco málo větším než dvojnásobném množství osolené vody a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Po vychladnutí ochuťte rýžovým octem a sójovou omáčkou (do sushi patří i , ale ten zkuste vynechat).

Krok 2: Mezitím si pokrájejte suroviny: já dala syrového losasa, ale hodí se i uzený nebo jiná bílkovina (, , , šunka, pečené maso, ). K tomu nejvíc chutná avokádo, ale pro barevnější variaci můžete i nastrouhat mrkev, vařenou řepu či dát jinou zeleninu (okurku, špenát, bílou ředkev).

Krok 3: Řasu položte na kus potravinářské folie. Na řasu vytvořte navlhčenýma rukama tenký čtvereček z jahel, položte ho našikmo jako v tomto receptu na klasické onigirazu, a obložte rybou a zeleninou. Výborné je přidat i malinko majonézy, teriyaki omáčky nebo . Přiklopte další placičkou z jahel a protilehlé rohy řasy přeložte přes náplň. Stejně naložte se zbývajícími rohy, a celý balíček zabalte do folie.

Krok 4: Stejně postupujte s druhou řasou a zbývajícími surovinami. Před podáváním můžete balíčky ostrým nožem rozříznout vejpůl, posypat sezamem a případně máčet do další sójové omáčky.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *