🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí

🍪 Popis

Lehká a díky chilli papričce příjemně pikantní varianta italské polévky minestrone plná zeleniny! Klidně ji můžete podávat i při slavnostnějších příležitostech, třeba na Zelený čtvrtek!

🍓 Ingredience

  • 2 ks
  • jen bílá a světle zelená část, nakrájená na kolečka
  • zeleninový 1.5 l
  • 1 ks
  • bulva nakrájená na proužky + snítka na ozdobení
  • cannellini 1 konzerva
  • slitá a propláchnutá
  • 2 hrsti
  • 1 hrst

🥘 Postup přípravy

V hmoždíři podrťte , fenykl a pepř. V hrnci rozehřejte , přidejte česnek, koriandr, fenykl, pepř a zvolna opékejte, aby se česnek rozvoněl. Přidejte jarní cibulky, chilli papričku (pokud ji použijete), citronovou kůru, pórek a opékejte, aby jarní cibulky a pórek změkly.
2
Přilijte 1,5 l zeleninového vývaru a přiveďte k varu, ztlumte trochu plamen a vsypte fenykl, fazole a osolte. Vařte 5 až 10 minut, aby změkla. Přidejte špenát, hrášek, dosolte a nechte špenát jen zavadnout.
3
Podávejte zdobené snítky fenyklu.

☕️ Poznámka

Budete-li polévku podávat samostatně, doporučujeme doplnit ji pečivem – skvělé budou tousty zapečené se sýrem. Přidat ale můžete i prošlehané vejce, pošírované vajíčko nebo ji jen posypte parmazánem.

🍏 Výživa

Energie 1557 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 163 g
Tuky 47 g
Vláknina 47 g





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *