🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí
🍪 Popis
Lehká a díky chilli papričce příjemně pikantní varianta italské polévky minestrone plná zeleniny! Klidně ji můžete podávat i při slavnostnějších příležitostech, třeba na Zelený čtvrtek!
🍓 Ingredience
- koriandrová semínka 0.5 ČL
- fenyklová semínka 0.5 ČL
- pepř celý 0.25 ČL
- olivový olej 3 PL
- česnek 4 stroužky
- nakrájené na plátky
- jarní cibulka 6 ks
- nakrájená na špalíčky
- chilli paprička 0.5 ks
- nakrájená na plátky (nemusí být)
- citronová kůra
- 2 silné proužky kůry
🥘 Postup přípravy
V hmoždíři podrťte koriandr, fenykl a pepř. V hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, koriandr, fenykl, pepř a zvolna opékejte, aby se česnek rozvoněl. Přidejte jarní cibulky, chilli papričku (pokud ji použijete), citronovou kůru, pórek a opékejte, aby jarní cibulky a pórek změkly.
2
Přilijte 1,5 l zeleninového vývaru a přiveďte k varu, ztlumte trochu plamen a vsypte fenykl, fazole a osolte. Vařte 5 až 10 minut, aby zelenina změkla. Přidejte špenát, hrášek, dosolte a nechte špenát jen zavadnout.
3
Podávejte zdobené snítky fenyklu.
☕️ Poznámka
Budete-li polévku podávat samostatně, doporučujeme doplnit ji pečivem – skvělé budou tousty zapečené se sýrem. Přidat ale můžete i prošlehané vejce, pošírované vajíčko nebo ji jen posypte parmazánem.
🍏 Výživa
Energie 1557 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 163 g
Tuky 47 g
Vláknina 47 g
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/jarni-minestrone








Napsat komentář