🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Kachna je pro listopad snad synonymem, ale co takhle ji vyzkoušet po mandarinsku? Křupavé kachní kousky v kombinaci s jemnou arašídovou omáčkou a rýží si zamilujete.
🍓 Ingredience
Na arašídovou omáčku
- 50 g arašídů
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce škrobu
- 20 g čerstvého zázvoru
- 1 lžíce arašídového másla
- 2 ks stroužku česneku
- 1 ks cibule
- 1/2 ks červené chilli papričky
- 5 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce bílého vína
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 lžíce oleje
Dále potřebujete
- 500 g kachních prsou bez kosti
- sůl
Na přílohu
- 1 hrnek rýže basmati
- 1 hrst čerstvých bylinek
- 1 ks chilli papričky
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Začněte tím, že si nachystáte zálivku ze sójové omáčky, bílého vína, sladké chilli omáčky, cukru a škrobu. Směs promíchejte a nechte stranou.
Krok 2: Nyní si připravte kachní prso. Troubu rozehřejte na 190 °C a kachní prsa nasolte. Pak je zprudka opečte na pánvi (bez oleje). Začněte kůží dolů a opékejte cca 8 až 10 min dozlatova a křupava. Poté prsa obraťte a opečte ještě z druhé strany cca 6 minut.
Krok 3: Opečená kachní prsa položte do pekáčku a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 10 minut.
Krok 4: Mezitím, co se peče kachna, dejte do rendlíčku olej a orestujete postupně zázvor, česnek, cibuli a nasekanou chilli papričku.
Krok 5: Následně zarestujte i arašídy a přidejte kokosové mléko. Tento základ omáčky provařte a poté rozmixujte tyčovým mixérem.
Krok 6: Rozmixovanou omáčku vraťte na plamen a přidejte již připravenou sójovou zálivku a burákové máslo. Takto dochucenou omáčku ještě chvíli provařte do zhoustnutí.
Krok 7: Křupavé kachní prso nakrájejte na plátky a podávejte společně s rýží a arašídovou omáčkou. Pokrm můžete ozdobit stejně jako my čerstvou bylinkou a nasekanou chilli papričkou.








Napsat komentář