🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Kachna neznamená nutně jen kombinace knedlík a zelí. Připravte si prsíčka s křupavou kůrkou s medem a voňavým kořením.
🍓 Ingredience
- 4 kachní prsa
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky koření pěti vůní
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív si připravte marinádu. Do misky dejte rýžový ocet, sójovou omáčku, med, koření a špetku soli. Přidejte prolisované stroužky česneku.
Krok 2: Kůži na mase na několika místech opatrně nařízněte. Poté potřete ze všech stran marinádou a nechte chvilku odpočinout.
Krok 3: Naložené maso pak přendejte do olejem vymazaného pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Prsa pečte 30 minut a v průběhu pečení je přelévejte zbylou marinádou a výpekem.
Krok 4: Tři až pět minut před dopečením zvyšte teplotu na 220 °C a zapněte funkci grilu. Kůže bude krásně křupavá a zkaramelizovaná. Podávejte s kuskusem, polentovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.








Napsat komentář