🕒 Doba přípravy: 

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost:
🍽️ Množství: 

🍪 Popis

Jehňátko bývalo tradiční součástí velikonočního stolu. Po čtyřicetidenním půstu si lidé konečně dopřáli maso. V chudších rodinách se pekl beránek alespoň symbolický – ze sladkého těsta. A zdomácněl natolik, že se stal symbolem jarních svátků.

🍓 Ingredience

Těsto:

Dokončení:

🥘 Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo nakrájejte do mísy a utřete s oběma cukry a vejci do husté pěny. Tvaroh rozřeďte mlékem, přidejte k pěně, promíchejte a postupně zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem.

Formu na beránka vymažte máslem, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut. Vyjměte, nechte ho mírně zchladnout ve formě, vyklopte a nechte zcela vychladnout.

Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Natřete ji na zcela zchladlého beránka po celém povrchu a důkladně obalte či posypte kokosem. Oči vytvořte z rozinek.

☕️ Poznámka

Na oči můžete použít nejen rozinky, ale i či . Nejlépe je přilepíte kapkou rozehřáté čokolády. Místo kokosem můžete beránka posypat mletými lískovými , mandlemi či vlašskými .

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *