Králík na citrusech s olivami

, , ,

🍓 Ingredience

  • 1 bio pomeranč
  • 1 bio
  • 3 stroužky česneku
  • 800 g králičích stehen
  • olivový na restování
  • 3 šalotky
  • 50 ml bílého vína
  • mletý černý pepř
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 g černých oliv bez pecky
  • 100 g zelených oliv bez pecky
  • 6 snítek tymiánu
  • 80 g másla

🥘 Postup přípravy

1. V misce smícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče a poloviny citronu. Přidáme na kolečka nakrájený zbylý citron a prolisovaný oloupaný česnek. Promícháme. Očištěná a osolená přelijeme směsí a necháme marinovat do druhého dne v chladničce.

2. Stehna vyjmeme z marinády a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a dáme stranou. K výpeku přidáme nadrobno nakrájenou oloupanou šalotku. Krátce orestujeme a zalijeme bílým vínem.

3. Králičí stehna opepříme, vrátíme do pánve a přelijeme marinádou. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 80 minut. Během pečení podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme olivy a omyté lístky tymiánu. Nakonec vmícháme máslo. Podáváme s polentou.

☕️ Poznámka

https://www.idnes.cz/recepty/kralik-na-citrusech-s-olivami.R161005_095420_30772?setver=full




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *