Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

v kabátku z pivního těstíčka budou hitem každé party!

🍓 Ingredience

  • 12 velkých tygřích krevet, oloupaných, s ocásky ponechanými, zbavených střívka
  • na obalování
  • rostlinný na smažení
  • vločková a čerstvě

NA PIVNÍ TĚSTÍČKO

  • 75 g hladké mouky
  • 75 g kukuřičného škrobu (např. maizeny)
  • 1 velké vejce
  • 180 ml světlého piva

NA CITRONOVOU MAJONÉZU

  • 1 žloutek z velkého vejce
  • 1,5 lžičky citronové šťávy a strouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1/4 lžičky dijonské
  • 175 ml jemného olivového oleje
  • malý svazek estragonu, lístky nasekané najemno

🥘 Postup přípravy

1 Nejprve si připravte citronovou majonézu. V míse smíchejte žloutek, citronovou šťávu, a hořčici, osolte a šlehejte cca 30 sekund. Pak za stálého šlehání opatrně po malých dávkách přilévejte olej, po pár minutách vám vznikne hustá . Dochuťte solí, případně ještě pár kapkami citronové šťávy, citronovou kůrou a nasekaným estragonem. Nechte vychladit v lednici.

2 V míse smíchejte mouku a škrob, uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce a vlijte . Od středu ke krajům umíchejte hladké těstíčko. To nechte pár minut odležet v chladničce. Mezitím očištěné krevety obalte v mouce.

3 V hluboké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Krevety jednu po druhé namáčejte v připraveném těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte cca 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou sběračkou na papírovou utěrku, která vsákne přebývající . Na talíři dochuťte vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s citronovou majonézou

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *