🕒 Doba přípravy: 40 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 PLECH 22 × 30 CM
🍪 Popis
Milujete krtkův dort? Připravte si jeho variantu jako buchtu na plech. Banán v kombinaci s tvarohem a pudinkem je skvělá volba. Místo banánů ale můžete vyzkoušet i verzi s jahodami nebo jiným ovocem podle chuti.
🍓 Ingredience
NA TĚSTO
- 300 g polohrubé mouky
- 180 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 180 ml oleje
- 200 ml mléka
- 3 lžíce holandského kakaa
NA DOHOTOVENÍ
- 750 g měkkého tvarohu polotučného
- 2 vanilkové cukry
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 250 ml mléka
- 4 banány
- 80 g čokolády 60%
🥘 Postup přípravy
01.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý krém a nechte ho vychladnout. Pudink se vaří z poloviční dávky mléka, aby byl opravdu velmi hustý. Hotový pudink přikryjte potravinovou fólií, aby nevznikl škraloup a nechte ho vychladnout.
02.
Do velké mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a mléko. Ušlehejte hladké těsto.
03.
Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 30 minut. Pak nechte korpus vychladnout. Mezitím připravte krém.
04.
Do mísy dejte tvaroh, přidejte zakysanou smetanu, vanilkový i moučkový cukr a prošlehejte. Postupně přidávejte do krému vychladlý pudink a šlehejte, až vznikne hladký krém bez hrudek. Nakonec do něj vmíchejte nahrubo nasekanou čokoládu.
05.
Vychladlý korpus vydlabejte tak, aby dole zůstala vrstva asi jeden a půl cm vysoká. Okraje nechte celé. Banány nakrájejte podélně na plátky. Rozložte je na těsto, naneste na ně krém a uhlaďte ho. Vydlabanou část těsta rozdrobte a pak ji nasypte na krém tak, aby vznikla ucelená vrstva. Koláč dejte poté asi na dvě hodinky do chladu.








Napsat komentář