🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Vnitřnosti zažily v uplynulých sto letech hvězdné okamžiky i naprosté zatracení dietologů. Vnitřní orgány zdravého a rychle poraženého zvířete však nemohou být špatné a jejich občasná konzumace zajisté neuškodí. Naopak obohatí váš jídelníček, výživově i chuťově. mají příjemnou konzistenci a jemnou chuť, kterou podpoří kyselinky ve víně a aromatické . Perfektní rychlá večeře nebo oběd.

🍓 Ingredience

  • 2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • krůtí, případně kachní nebo 600 g
  • rostlinný 2 lžíce
  • mletá sladká 1 zarovnaná lžička
  • 1 špetka
  • rajský protlak 2 lžíce (70 g)
  • suché červené víno 150 ml
  • sušená 1/2 lžičky
  • a čerstvě namletý pepř
  • dušená nebo kuskusový k podávání

🥘 Postup přípravy

Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Játra očistěte od všech zbytků cév a tuku a pokrájejte na nudličky.
Olej rozehřejte v pánvi a přidejte cibuli. Duste ji na mírném stupni zhruba 5 minut doměkka, zesklovatí, ale ještě nezezlátne. Zasypte ji mletou paprikou a kmínem, přidejte protlak a česnek a krátce promíchejte.
Do připraveného základu vmíchejte játra, zvyšte plamen a zprudka restujte 2–3 minuty. Podlijte vínem a nezakryté duste sotva 10 minut do změknutí.
Osolte a opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete s dušenou rýží anebo kuskusovým salátem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *