🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Vnitřnosti zažily v uplynulých sto letech hvězdné okamžiky i naprosté zatracení dietologů. Vnitřní orgány zdravého a rychle poraženého zvířete však nemohou být špatné a jejich občasná konzumace zajisté neuškodí. Naopak obohatí váš jídelníček, výživově i chuťově. Krůtí játra mají příjemnou konzistenci a jemnou chuť, kterou podpoří kyselinky ve víně a aromatické koření. Perfektní rychlá večeře nebo oběd.
🍓 Ingredience
- cibule 2 ks
- česnek 1 stroužek
- krůtí, případně kachní nebo kuřecí játra 600 g
- rostlinný olej 2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 zarovnaná lžička
- drcený kmín 1 špetka
- rajský protlak 2 lžíce (70 g)
- suché červené víno 150 ml
- sušená majoránka 1/2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- dušená rýže nebo kuskusový salát k podávání
🥘 Postup přípravy
Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Játra očistěte od všech zbytků cév a tuku a pokrájejte na nudličky.
Olej rozehřejte v pánvi a přidejte cibuli. Duste ji na mírném stupni zhruba 5 minut doměkka, zesklovatí, ale ještě nezezlátne. Zasypte ji mletou paprikou a kmínem, přidejte protlak a česnek a krátce promíchejte.
Do připraveného základu vmíchejte játra, zvyšte plamen a zprudka restujte 2–3 minuty. Podlijte vínem a nezakryté duste sotva 10 minut do změknutí.
Osolte a opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete s dušenou rýží anebo kuskusovým salátem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/rychla-vecere-kruti-jatra-na-vine-podle-florentyny








Napsat komentář