🍪 Popis
Už jste někdy zkusili uvařit kukuřičnou polévku? Některým se taková kombinace možná nepozdává, ale nebojte se! Vůně kukuřice, zeleniny a vývaru vás dostane…
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1
Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
2
Cibuli nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a olivový olej.
3
Přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte na vyšším plamenu lehce dozlatova.
4
Poté přidejte cibuli a počkejte, až zesklovatí. Bude to trvat jen asi 3 minuty. Mezitím propláchněte mraženou kukuřici pod tekoucí vlažnou vodou a přidejte ji k zelenině.
5
Promíchejte a přidejte římský kmín a kurkumu. Přilijte vývar, osolte, zamíchejte a vařte pod pokličkou 15–20 minut, dokud nebude kukuřice měkčí.
6
Poté rozmixujte ve stolním mixéru nebo tyčovým mixérem. Podle chuti dosolte. Jako obměnu můžete přidat smetanu nebo kokosové mléko, polévka je ale chutná i takto.








Napsat komentář