🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
Na maso
- 250 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce čerstvého zázvoru
- chilli
- řepkový olej
Na zeleninu
Na omáčku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce medu
- 1/2 hrnku vody
- 1/2 lžičky koření pěti vůní
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Maso si můžete připravit i den předem: proti vláknu ho pokrájejte na nudličky a smíchejte s vejcem, škrobem, sójovkou, nasekaným zázvorem a chilli dle chuti, já dala jednu čerstvou papričku.
Krok 2: Pokud maso nepřipravujete předem, nechte ho marinovat alespoň po tu dobu, než si pokrájíte zeleninu. Cibuli nakrájejte na klínky, mrkev, papriku a zelí na proužky, česnek nadrobno a jarní cibulku na kolečka.
Krok 3: Prošlehejte všechny ingredience na omáčku. Místo čínského koření pěti vůní můžete dát alespoň skořici, hřebíček, badyán a drcený pepř.
Krok 4: Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte trochu oleje, maso na ní co nejvíce zprudka za stálého míchání dozlatova opečte, vyndejte stranou a do pánve přidejte další olej.
Krok 5: Nyní zprudka opečte zeleninu tak, aby změkla, ale zůstala stále křupavá. Česnek a jarní cibulku (část si můžete nechat na ozdobu) přidejte až na závěr. Zalijte omáčkou, vmíchejte maso, arašídy nebo kešú a nechte pár minut provařit, až omáčka zhoustne.
Krok 6: Podávejte s nudlemi nebo rýží, skvělé jsou i domácí nudle biang biang.
☕️ Poznámka
Ze zeleniny se hodí i klasické zelí, lusky, chřest, brokolice, cuketa nebo třeba pórek, jen myslete na to, abyste ji do pánve přidávali postupně podle toho, jak je tuhá.








Napsat komentář