🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Pokud chcete připravit rychlý oběd nebo večeři, sáhněte po těchto křupavých kuřecích řízečcích. Uvnitř šťavnaté a křehké, s bramborovou kaší chutnají dokonale!
🍓 Ingredience
Na maso
- 600 g kuřecích prsních řízků
- sůl
- 2 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání 30%
- 150 g goudy
- olej na smažení
- hladká mouka na obalování
Na kaši
- 1 kg brambor
- 150 g celeru
- 200 ml smetany na vaření 12%
- 100 g másla
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí řízky naklepejte a nakrájejte na menší kousky. Pak je osolte a postupně každý obalte v hladké mouce.
Krok 2: Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Do misky nebo hlubokého talíře vyklepněte obě vejce, osolte, přidejte smetanu a vidličkou prošlehejte. Přidejte nastrouhaný sýr a směs nechte chvilku stát.
Krok 3: Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory. Celer očistěte, nakrájejte na kostky a dejte vše společně vařit v osolené vodě.
Krok 4: V hlubší pánvi rozehřejte olej. V mouce obalené kousky masa namáčejte v sýrovém těstíčku a rovnou skládejte do rozpáleného oleje. Smažte z obou stran dozlatova. Usmažené kousky pak dávejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Krok 5: Uvařené brambory a celer slijte. Přidejte máslo, zahřátou smetanu a vše rozmixujte na hladkou kaši. Smažené kuřecí maso podávejte s kaší.








Napsat komentář