🕒 Doba přípravy:
⏲️ Doba vaření, pečení:
🧑🍳 Náročnost:
🍽️ Množství:
🍪 Popis
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Tarhoňu orestujeme na dvou lžících oleje dozlatova. Zalijeme horkou vodou, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme. Podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.
Mezitím nakrájíme květák a žampiony na plátky, slaninu a papriku na kostičky a pórek na kolečka. Do pánve dáme slaninu a opečeme dozlatova. Vytáhneme ji a do stejné pánve přidáme květák. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, s občasným mícháním restujeme.
Když květák začne zlátnout, přidáme papriku, pórek a žampiony. Po chvíli malinko podlijeme vodou a dusíme, až bude na skus. Do květákové směsi přidáme tarhoňu a opečenou slaninu. Vše promícháme, dochutíme a můžeme zjemnit tenkým plátkem másla.








Napsat komentář