🕒 Doba přípravy: 

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost:
🍽️ Množství: 

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 1/2 hlávky menšího květáku
  • 250 g tarhoni
  • 4-5 žampionů
  • 120-150 g anglické slaniny
  • 1 červená
  • kousek pórku
  • 1-2 stroužky česneku
  • pepř
  • mletý kmín
  • špetka oregana

🥘 Postup přípravy

Tarhoňu orestujeme na dvou lžících oleje dozlatova. Zalijeme horkou vodou, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme. Podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.

Mezitím nakrájíme a žampiony na plátky, slaninu a papriku na kostičky a na kolečka. Do pánve dáme slaninu a opečeme dozlatova. Vytáhneme ji a do stejné pánve přidáme květák. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, s občasným mícháním restujeme.

Když květák začne zlátnout, přidáme papriku, pórek a žampiony. Po chvíli malinko podlijeme vodou a dusíme, až bude na skus. Do květákové směsi přidáme tarhoňu a opečenou slaninu. Vše promícháme, dochutíme a můžeme zjemnit tenkým plátkem másla.

☕️ Poznámka

https://www.toprecepty.cz/tipy-triky/tipy-na-odlehceni-jidelnicku-zdrave-pokrmy/fotogalerie-5842/93582/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *