🕒 Doba přípravy: 35 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 3 hod.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Na smetaně se dá dělat klasická svíčková či jiný kus hovězího, králík, drůbež a zvěřina – a samozřejmě i vepřové. Když maso prošpikujete šunkou a kyselou okurkou, je na světě oblíbená hamburská kýta.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Maso zvolte ideálně z ořechu, dobrá hamburská ale bude z jakéhokoliv kousku vepřové kýty. Šunku a kyselou okurku nakrájejte na špalíčky a maso jimi pomocí nože s dlouhým tenkým ostřím prošpikujte. Pak ho ze všech stran nasolte. Aby při úpravě neztratila pečeně tvar, je dobré ji svázat kuchyňským provázkem.
Krok 2: Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky. Jestli máte rádi hodně omáčky, použijte jí klidně víc. Troubu zapněte na 160 °C. V pekáči rozpalte kousek sádla a maso na něm ze všech stran opečte dozlatova. Pak ho vyjměte, odložte na chvíli stranou a ve výpeku osmažte pokrájenou zeleninu. Přidejte koření, na čtvrtky nakrájený omytý citron a vraťte zpět maso. Podlijte asi decilitrem vody, přiklopte poklicí nebo přikryjte alobalem a vložte do trouby. Za občasného přelití (a případného podlití ještě trochou vody) pečte asi 2,5 hodiny doměkka.
Krok 3: Upečené maso, koření i citron vyjměte z pekáče. Pekáč dejte na plotnu, výpek se zeleninou zaprašte hladkou moukou a na mírném plameni asi 15 minut provařte. Pak omáčku rozmixujte dohladka, přidejte smetanu a ještě přibližně 10 minut povařte. Podle potřeby dochuťte solí a citronovou šťávou.
Krok 4: Plátky masa podávejte s omáčkou a kynutým knedlíkem
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/lahodna-hamburska-pecene-na-smetane-52870








Napsat komentář