🕒 Doba přípravy: 15 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- 1 hlávka ledového salátu
- 190 g zakysané smetany
- 110 g tvrdšího sýru s modrou plísní
- 1 menší stroužek česneku, propasírovaný
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- mléko na naředění dresinku
- 80-100 g plátků masité anglické slaniny
- olivový olej na pokapání
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
🥘 Postup přípravy
1.
Nejdřív si připravte dresink. V polévkovém talíři rozmačkejte nebo nastrouhejte sýr najemno. Přidejte k němu zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte. Pokud je dresink příliš hustý, nařeďte ho mlékem.
2.
Plátky slaniny osmažte na pánvi do zlata a křupava. Pak ji nalámejte nebo nakrájejte na kousky.
3.
Salát očistěte, odstraňte svrchní list a hlávku rozkrojte na čtvrtiny. Na každý talíř položte jednu čtvrtinu salátu, přelijte jí dresinkem, případně pokapejte pár kapkami olivového oleje, posypejte slaninou a můžete servírovat.
☕️ Poznámka
Pokud z nějakého důvodu chcete vynechat slaninu, orestujte namísto ní vlašské nebo pekanové ořechy.








Napsat komentář