Libečkové koření

,

🍪 Popis

je v kuchyni prakticky nepostradatelný. Hodí se do omáček a všude tam, kde chcete mít onu „maggi chuť“. Pokud si chcete uchovat libeček přes zimu, zamrazte ho a nebo nasekejte spolu s dalšími bylinkami a naložte do olivového oleje.

🍓 Ingredience

  • libeček plná mísa
  • himálajská 1 lžička
  • olivový 4 lžíce
  • 300–400 ml

🥘 Postup přípravy

Libeček opláchněte a rozmixujte.

Přidejte vodu a vařte cca 5 minut.

Pak vše sceďte přes plátýnko nebo gázu, přidejte sůl, olej a vařte tak dlouho, až se výluh zredukuje na polovinu.

Dávejte do malých skleniček, popřípadě ještě zakápněte olejem, aby se nekazilo.

Můžete přidat i umeocet a ochutit tak třeba koprovku nebo kulajdu.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *