🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 16 ks
🍪 Popis
Nadýchané kynuté těsto vylepšené banánem, sladká čokoládová náplň, křupavé mandle… A máte zaděláno na dokonalé a voňavé odpoledne.
🍓 Ingredience
Na těsto
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžíce cukru krupice
- 2 banány
- sůl
Na dohotovení
- 1 vejce na potření
- 1 hrst mandlových lupínků
- 150 g tmavé čokolády
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Mléko zahřejte, rozdrobte do něj droždí, přidejte trochu mouky, špetku cukru a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Kynutého těsta se neboje: 7 fíglů, s nimiž se vám vždy povede!
Krok 2: Mezitím v míse promíchejte prosátou mouku se solí, přidejte cukr, žloutky a rozmačkané banány. Přilijte vzešlý kvásek a vše důkladně propracujte. Hotové těsto v míse poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinku.
Krok 3: Těsto pak rozdělte na poloviny. Z každé vyválejte kruh tak, aby bylo těsto silné asi půl centimetru, a každý kruh nakrájejte na osm trojúhelníků.
Krok 4: Čokoládu nasekejte na hrubo. Na každý kousek těsta dejte hromádku a zatočte. Rolky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, každou potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi.
Krok 5: Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Rolky pečte 15 až 20 minut dozlatova.








Napsat komentář